Фондът за финансово подпомагане на талантливи студенти към ЦИПНИКТ в ИУ – Варна връчи своите награди

Фондът за финансово подпомагане на талантливи студенти към ЦИПНИКТ в ИУ – Варна връчи своите награди

На тържествена  церемония в Икономическия университет във Варна на 5.12.2018 г. бяха връчени ежегодните финансови награди на “Фонд за финансово подпомагане на  талантливи студенти" към Центъра за изследване  и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии.

Учредители на фонда

Фондът е учреден преди пет години от Георги Зеленков – директор на Центъра, и проф. д-р Аврам Ескенази с благородната цел да подпомогне професионалното израстване на студенти от специалностите „Информатика“ и „Бизнес-информационни системи“ в ИУ –Варна, с доказани качества и постигнати резултати в сферата на информационните технологии и софтуерния инженеринг. 

Средствата се набират единствено от дарения и се изразходват само за награди. Те са финансови, връчват се ежегодно на трима студенти, номинирани след специална селекция от Експертния съвет на Центъра.

Авторитетна комисия е оценила десет кандидати, от които двама вече имат свои IT компании. Голямата поименна  награда "Моис и Илко Ескенази" и чек на стойност 1 000 лв. получи четвъртокурсникът  Ивайло Димитров от специалност „Бизнес информационни системи”. “Моята мотивация е отражение на онова, което ни предоставя унивеситета и ЦИПНИКТ в лицето на неговите ръководители. Ще се радвам един ден да имам възможността да продължа тази инициатива и от "другата страна", като дарител." – сподели Ивайло.

Награди и чекове на  стойност 800 лв. от "Фонда за финансово подпомагане на талантливи студенти"  получиха Йордан Йорданов и Александър Петков. Призовете на отличените  студенти бяха връчени от ректора на Икономически университет - Варна проф. д-р Пламен Илиев. На дарителите, присъствали на тържеството, ректорът връчи специални сертификати, придружени с екземпляр от книгата „Пленникът на светлината“, посветена на големия художник и дарител на висшето училище Никола Манев.