Състезание по медиация за студенти

Състезание по медиация за студенти

          За първа  година във Варна предстои да се проведе национално състезание по медиация за студенти. Събитието се инициира от Центъра за разрешаване на спорове – София, по време на Дните на медиацията във Варна. Те са организирани от Института по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове “Итера” и Центъра за медиация при варненските Окръжен и Районен съд.

          Целта на състезанието по медиация е да даде на студентите практически техники и умения за разрешаване на спорове в бизнес среда, съответно в средата на работа и живот. Това е предвидено да се постигне с прякото им участие в симулативна процедура по медиация за разрешаването на спор в рамките на състезанието.

           Икономически университет  – Варна чрез катедра „Правни науки‘ ще се включи със студентски отбори от различни специалности, които ще участват в надпреварата. Събитието ще се проведе на 16 и 17 ноември 2017 г. в хотел „Черно море“ – Варна.

           Медиаторът и екипът адвокат-клиент, класирани на първо място, ще бъдат наградени с безплатно сертифициращо обучение по медиация. Заелите второ и трето място ще получат ваучер за 50% и 30% отстъпка от обучението за медиатори.