Студент от ИУ-Варна – медалист


Студент от ИУ-Варна – медалист в 30-то издание
на международния Vodafone Malta Marathon

На проведеното в Малта състезание, в дисциплината полумаратон (21.1 км), при изключително тежки метеорологични условия, студентът от ИУ–Варна Валентин Паскалев спечели победа във възрастовата група до 23 години. В крайното генерално класиране, в конкуренцията на 3000 състезатели от над 20 страни, третокурсникът от специалност "Маркетинг" зае престижното 3-то място.

Икономически университет - Варна с медалист в международния Vodafone Malta Marathon Икономически университет - Варна с медалист в международния Vodafone Malta Marathon

Публикувано на 02.04.2015 г.Валентин Паскалев от Икономическия университет – Варна
спечели националната студентска титла по крос при мъжете

Националният студентски шампионат по лекоатлетически крос се състоя в Борисовата градина, гр. София.

При мъжете състезателят от ИУ–Варна Валентин Паскалев поведе от самото начало. През първите две обиколки съпротива му оказваше Алекс Василев (НСА), но в последната Паскалев успя да се откъсне и задържа преднината си до края, изминавайки дистанцията от 6 км за 20:11 мин. Василев завърши втори с 20:24 мин, а трети е Николай Цветанков (НСА) с 20:50 мин.

В отборното класиране при мъжете на първо място е отборът от НСА, следван от Пловдивския университет. Икономическия университет – Варна в състав – Валентин Паскалев (спец. Маркетинг, 3 к.), Росен Стефанов (спец. Мениджмънт, 2 к.), Мирослав Манев (докторант, катедра Индустриален бизнес) и Николай Колев (спец. Мениджмънт, 2 к.), извоюва бронзовите медали.

Икономически университет - Варна в Национален студентски шампионат по лекоатлетически крос Икономически университет - Варна в Национален студентски шампионат по лекоатлетически крос Икономически университет - Варна в Национален студентски шампионат по лекоатлетически крос

Публикувано на 01.04.2015 г.Баскетболът в ИУ-Варна, сезон 2014/2015

ССК "ИУ–Варна" с нова стъпка към защита на титлата си

Баскетбол - сезон 2014/2015

ССК "ИУ–Варна" направи нова стъпка към защита на титлата си в мъжката А група. Тимът спечели гостуването си във Видин с краен резултат 87-64. За отбора на Икономически университет – Варна Ангел Нацкин реализира 20 точки, а с 15 точки и 7 борби се отчете Саша Топчов. За домакините с 19 точки и 10 борби е Теодор Киров, а 17 точки отбеляза Калоян Петров.

Отборът на Икономически университет - Варна е с 15 успеха и 3 поражения, като е на трето място, но с мач по-малко от Чавдар и Академик Благоевград, които са с баланс 15-4. 


"А" група - мъже, сезон 2014/2015
Сектор "Връзки с обществеността"
31.03.2015 г.


Виж всичко за Баскетболът в ИУ–Варна, сезон 2014/2015, в хронологичен ред
 Студенти от ИУ– Варна спечелиха стипендии от фондация "Еврика"

Фондация "Еврика" връчи стипендии на студенти и ученици с доказани способности в областта на науката, техниката и технологиите. Почетен гост на церемонията в Националния политехнически музей беше президентът Росен Плевнелиев. На церемонията, на 3 декември 2014 г. в Националния политехнически музей в столицата, със стипендии бяха удостоени общо 47 ученици и студенти с висок научен потенциал от университети и средни училища в цялата страна.

Поименна стипендия за постижения в овладяването на знания в областта на икономиката на името на акад. Евгени Матеев бе връчена на Виктория Станимирова Станчева, студент 5-ти курс в специалност „Корпоративни финанси“ в Икономически университет – Варна. Със стипендия "Хуауей  ИКТ" по дарение на "Хуауей Технолоджис България" ЕООД е отличена Росица Стефанова Николова, студент 4-ти курс в специалност "Информатика" в Икономически университет  – Варна.

"Днес се отличават със стипендии млади изследователи, които се надяваме да бъдат следващите изобретатели и предприемачи на България. Традиционната подкрепа, която фондация "Еврика" показа на учениците, е безспорен пример за обществено полезна и обществено отговорна работа." - сподели президентът Росен Плевнелиев.

Студенти от ИУ – Варна със стипендии от фондация "Еврика" Студенти от ИУ – Варна със стипендии от фондация "Еврика"

Публикувано на 04.12.2014 г.Община Варна награди студенти от Икономически университет – Варна
за постигнати високи резултати

Студентите Виктория Станимирова Станчева и Антонио Антониев Хаджиколев, от Икономически университет – Варна, бяха наградени в навечерието на Студентския празник (8-ми декември) на церемония по връчване на Годишните поименни награди на Община Варна.

Общо девет студенти от варненски университети бяха наградени с годишното отличие на Община Варна за постигнати високи резултати. Заслужилите студенти са от четири варненски университета. Размерът на годишните поименни награди тази година е в размер на 1 500 лева.

Целта на Годишните поименни награди на Община Варна за студенти от Варненските висши училища е да изрази признание за постигнати високи резултати в съответните области, както и да поощри и популяризира постиженията на студентите от Варненските висши училища в научната област.

Ето и категориите, в които са наградени студентите от Икономически университет – Варна:

  1. В категория Педагогически науки - Виктория Станимирова Станчева. Тя е студентка 5-ти курс в специалност „Корпоративни финанси“ в Икономически университет - Варна.
     
  2. В категория Хуманитарни науки за номинация е предложен Антонио Антониев Хаджиколев. Той е трети курс в специалност „ Бизнес информационни системи“ в Икономически университет - Варна.
Обща снимка на наградените от Община Варна студенти Наградените от Община Варна - Виктория Станчева и Антонио Хаджиколев Наградената от Община Варна - Виктория Станчева Награденият от Община Варна - Антонио Хаджиколев

Публикувано на 03.12.2014 г. Победители в Конкурс за "Най-добра дипломна работа-2014"

Община Варна и Териториална организация на научно-техническите съюзи - Варна организираха конкурс за "Най-добра дипломна работа - 2014". В конкурса взеха участие дипломанти от всички варненски университети, като дипломните работи бяха разпределени в три тематични направления:

  • Технически науки
  • Икономически науки
  • Хуманитарни науки

В тематично направление "Икономически науки" се състезаваха 22 дипломанта.

Победителите в конкурса са:

Първо място:

Андриан Андреянов  Ямболов,
ОКС "Бакалавър", специалност "Финанси", Икономически университет – Варна, за дипломна работа на тема: "Фактори за рентабилността на банките в България";

Второ  място:

Щилиян Иванов Петров,
ОКС "Бакалавър", специалност "Финанси", Икономически университет – Варна, за дипломна работа на тема: "Детерминанти на преките чуждестранни инвестиции в Централна и Източна Европа";

Виктория Станимирова Станчева, ОКС "Бакалавър", специалност "Финанси", Икономически университет – Варна, за дипломна работа на тема: "Адекватност на модела за оценка на капиталови активи на българския капиталов пазар".

Награждаването на студентите ще се извърши на тържествена церемония в Община Варна.

Публикувано на 20.11.2014 г.

Прочете повече за конкурса