Възможностите за получаване на английска диплома в ИУ – Варна бяха представени пред студенти

Възможностите за  получаване на английска диплома представиха пред студенти преподаватели от  Икономически университет – Варна на 25.11.2017 г. по време на Ден на отворени врати. Вече трета година в морската столица се  обучават студенти по магистърската програма INTERNATIONAL BUSINESS AND MANAGEMENT. Тя се реализира съвместно от Икономически университет и университета в Нотингам.

Първите 8 магистри вече имат английски дипломи и това им помага в професионалната реализация. Сред тях е Силвия Иванова, която работи в международна компания още от времето, когато е била бакалавър. Тя е убедена, че завършването на тази магистърска програма е добра инвестиция, защото дава по-широк спектър и по-концентрирано   знание на вече придобитите умения".

Таксата за обучение през целия период е 8 600 лева и е в пъти по-ниска от обучение във Великобритания. За младата майка Христина Петкова получаването на международно образование с възможност голяма част от времето си да прекарва при своето семейство е голямо предимство, защото тя записва втората си магистърска програма, когато нейното бебе е само на 6 месеца.

"Програмата подготвя международни анализатори и мениджъри за     справяне с глобалните предизвикателства на международната търговия,     бизнес и управление. Тя дава повече компетенции, за да заемат по-високи   позиции или да стартират собствен международен бизнес. Обучението е в   малки групи със студенти от много държави, което дава допълнителен опит", разказва един от преподавателите в програмата доц. д-р Валентина Макни. Всеки     модул от обучението акцентира върху различни компетенции. Изучават се     изследователски методи, корпоративен мениджмънт, управление на     глобалните вериги на доставки. Лекторите са международни специалисти. В Нотингам на студентите се представят почти реални казуси, а лекторите са от много държави. “Между двете учебни заведения има договор за  реализацията на програмата и Брекзитът няма да е проблем за обучение по магистърската програма", убеден е ръководителят на магистърската програма доц. Д-р Христо Мавров. Досегашният   опит показва, че студентите във Варна получават отлична подготовка и те   нямат проблем при обучението във Великобритания през третия семестър.

Първите магистри вече завършиха обучението, вторият випуск до декември е в Нотингам, третите са в университета във Варна. До 1 декември може да се включите в магистърската програма INTERNATIONAL BUSINESS AND MANAGEMENT за тази година. Могат да кандидатстват завършили бакалавърска степен с минимален успех 3.50 и владеене на английски език поне ниво В1.