Четири престижни награди за ИУ-Варна

Четири престижни награди за ИУ-Варна

В навечерието на  24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, община Варна официално връчи на проф. д-р Пламен Илиев – Ректор на Икономически университет – Варна, най-високото си отличие почетен знак „За заслуги към Варна“-златен.

Проф. Пламен Илиев, сподели, че този акт от страна на Община Варна е знак на признателност за дългогодишните усилия , които ИУ - Варна полага в град Варна. „Отворени сме към младото поколение, към бизнеса, към всички заинтересовани страни за съвместни дейности. Това е към което се стремим” - каза при награждаването си проф. Илиев. 

Голямата награда „Варна“ се присъди на варненския художник проф. Стоимен Стоилов за монументалните живописни творби,  създадени в класическото фоайе на Икономически университет – Варна.  От трибуната на зала „Пленарна“, проф. Стоилов изрази  благодарността си към Академичното ръководство на Университета за предоставената възможност за създававе на творбите и заяви желание и занапред да работи в тази насока.

Колективът на Икономически университет – Варна стана носител на награда „Варна“ в областта на културата -  за мащабен проект и реставрация на старата класическа сграда на университета.

Проф. д-р Стефан Вачков от Икономически университет – Варна също спечели награда „Варна“ в сферата на науката и висшето образование – за издаване на монографичното изследване: "Иновациите – новата нормалност в банкирането". Той благодари на колегите си преподаватели от Катедра Финанси, инициатори на това начинание, на ръководството на Икономически университет – Варна в лицето на проф. д-р Пламен Илиев, на проф. Гарабед Минасян и на  проф. д-р Милети Младенов.