Четвъртокурсник на Световно първенство по плувни спортове в Казан, Русия

Четвъртокурсник на Световно първенство по плувни спортове в Казан, Русия

22-годишният варненски състезател Александър Николов, четвъртокурсник от Икономически университет - Варна /специалност "Логистика"/, преплува дестанцията 100 м свободен стил на Световното първенство по плувни спортове, което се проведе в Казан, Русия за 51.01 секунди. Този резултат му отреди 56-то място в крайното класиране сред 115 стартирали.

Състезателят на ПСК "Черно море" спря хронометрите на 51,01 сек., като по този начин подобри времето си от открития шампионат в Словения, където на практика спечели квота за световното.

"Александър даде максимума от себе си, но за съжаление това време не му стигна, за да покрие норматив "Б" за олимпиадата в Рио де Женейро. Той обаче има всички шансове да сбъдне мечтата си догодина", коментира личният треньор на плувеца Никола Петров.

На световното Николов плува рамо до рамо със световноизвестни плувци. Фактът, че състезателят на ПСК "Черно море" присъства в Казан и се състезава с колоси в плуването, е невероятен успех за Варна.

Александър Николов се състезава за ПСК "Черно море" от 2008, като от 2010 г. се готви под ръководството на Никола Петров.
 

Статии в пресата:

1. Александър Николов завърши 56-и на 100 м свободен стил // Dnevnik.bg, 5 август 2015 г.
2. Александър Николов е 56-и на 100 м свободен стил плуване // Novanews.novatv.bg, 5 август 2015 г.
3. Варненският плувец Александър Николов завърши 56-и на световното в Казан // Moreto.net, 5 август 2015 г.
4. Варненският плувец Александър Николов завърши 56-и на световното в Казан // Pskchernomore.org, 5 август 2015 г.