Отборите на Първа ЕГ юноши и девойки са новите шампиони между 11-12 клас в турнира "Купа на Ректора" на ИУ-Варна по баскетбол 3Х3

Отборите на Първа ЕГ юноши и девойки извоюваха златните медали и спечелиха "Купа на Ректора" на ИУ-Варна. На 24.03.2016 г. /четвъртък/ домакините от Икономически университет – Варна съвместно с Община Варна посрещнаха ученици от Варна и Добрич за пета поредна година в надпревара за "Купа на Ректора" на ИУ-Варна. При юношите в турнира взеха участие общо 12 училища от гр. Варна и Добрич, а при девойките 4.

След изиграните срещи в турнира при девойките отбора на Първа ЕГ - Варна извоюва титлата с убедителни победи над всички претендентки. На второ място се класираха момичетата от Трета природоматематическа гимназия "Академик Методий Попов", а на трето се класира отбора на Професионална гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров".

При юношите в много оспорвани срещи изпълнени с атрактивни изпълнения след победителите от Първа ЕГ - гр. Варна, второто  място извоюваха момчетата от  ЕГ "Г. Милев" - гр. Добрич, а  на трето място се класира отбора на  VIII СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин" - Варна Изявите на младите таланти изгледа Петко Делев, селекционер и старши треньор на отбора по баскетбол-мъже на Икономически университет – Варна.