Отборите на Първа ЕГ девойки и Професионална гимназия по туризъм – Варна юноши са новите шампиони между 11-12 клас в турнира за "Купата на Ректора" на ИУ-Варна по волейбол

Икономически университет – Варна и Дирекция "Спорт" на Община Варна организираха пета поред спортна надпревара по волейбол за "Купата на Ректора" на ИУ-Варна.

Срещите се проведоха на 28 и 29-ти март 2016 г.  в  Спортния комплекс на ИУ-Варна. В турнира взеха участие отбори, съставени от ученици между 10-ти и 12-ти клас от различни училища на гр. Варна и гр. Шумен.

При девойките, след победи над всички претендентки, отборът на Първа ЕГ извоюва златните медали и стана носител на "Купата на Ректора" на ИУ-Варна. На второ място се класира Варненска търговска гимназия "Георги Стойков Раковски", а на трето място Професионална гимназия по туризъм – Варна. На четвърто място останаха девойките от Гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх".

След оспорвани срещи при юношите, отбор победител и носител на "Купата на Ректора" на ИУ-Варна стана този на Професионална гимназия по туризъм – Варна. Второ място извоюваха момчетата от Гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх", а на трето място се класира отбора на Варненска търговска гимназия "Георги Стойков Раковски". На четвърто място се подредиха момчетата от Природо-математическа гимназия "Нанчо Попович" гр. Шумен.