Отбор на ИУ-Варна в Национална студентска олимпиада по математика с международно участие (НСОМ 2017)

В периода 19 - 21 май 2017 г. в хотелски комплекс „Камелия” (Пампорово) се проведе Национална студентска олимпиада по математика с международно участие (НСОМ 2017). Домакин на НСОМ 2017 беше ПУ „Паисий Хилендарски“, чрез Факултета по математика и информатика. В състезанието участваха 107 студенти от бакалавърски и магистърски програми от България и Туркменистан, разпределени в три групи.

Икономически университет – Варна беше представен от един отбор в група В с ръководител гл. ас. д-р Йордан Петков. Както в отборното класиране, така и в класирането по висши училища в тази група нашите участници спечелиха първо място, следвани от Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и Висше училище по застраховане и финанси. В индивидуалното класиране в група В представителите на Икономически университет – Варна завоюваха един златен медал и първо място - на Михаил Димитров, и два бронзови медала – на Боряна Първанова и Илина Недева. 

Участниците в отбора на Икономически университет – Варна изказват благодарност на преподавателите от катедра „Статистика и приложна математика” за оказаната помощ при подготовката за олимпиадата.