Съвместен курс на ИУ – Варна и Nottingham Trent University

Курс по международни бизнес консултации за студенти от Nottingham Trent University – водещ британски университет с международни акредитации от AACSB и EQUIS, се провежда за първи път във Варна. Домакин на иновативния образователен формат от 5 до 15 септември е Икономически университет – Варна. Освен ИУ в него участват още 7 компании с дейност в града и региона, с водещи позиции в своя бранш.

Курсът по международни бизнес консултации е уникален вид образователна дейност, при която студентите могат да прилагат получените знания от своите теоретични проучвания, решавайки практически проблеми на съответната компания в екипната си работа.

През последните няколко години Икономически университет – Варна е близък партньор на Nottingham Trent University и в съвместни образователни програми. Той е избран за домакин на курса по международни бизнес консултации не само като академична институция с дълги традиции, но и като утвърден участник в местната икономика, осигуряващ квалифицирани служители на компании и обществени организации в региона и извън него. Освен това ИУ – Варна винаги е реагирал на промените в търсенето чрез въвеждане на гъвкави подходи за проучване, ориентирани към бизнес практиката, а университетските програми предлагат на завършилите отлична квалификация и възможности за кариерно развитие.

В рамките на курса студентите от Nottingham Trent University  ще слушат лекции на преподаватели от ИУ – Варна. Те ще посетят атрактивни места по българското крайбрежие, ще се запознаят с местните традиции чрез културна програма и контакти с хора от региона.