Посланикът на Индонезия посети ИУ – Варна

Посланикът на Индонезия посети ИУ – Варна

Н.Пр. Сри Астари Расджид – извънреден и пълномощен посланик на Индонезия в България, Албания и Северна Македония, посети Икономически университет – Варна на 28.08.2019 г. Придружена от почетния консул на страната й във Варна Красимир Симов, тя се срещна с ректора проф. д-р Евгени Станимиров и зам.-ректорите проф. д-р Надя Костова,  доц. д-р Силвия Благоева и доц. д-р Радан Мирянов.

На работната среща проф. д-р Е. Станимиров запозна гостите с възможностите и условията за обучение, както и с бъдещите приоритети на висшето училище, акцентирайки върху развитието му като „зелен“ и предприемачески ориентиран университет с по-широк хоризонт към интернационализация.

Н.Пр. Сри Астари Расджид очерта картината на висшето образование в Индонезия, споделяйки идеи за сътрудничество и съвместни проекти с водещи университети. Тя бе впечатлена от модерната учебна база, съчетана с архитектурата на 105-годишната академична сграда и изрази възхищението си от културната среда в ИУ – Варна, наситена с ценни произведения на изкуството.

Н.Пр. Сри Астари Расджид е международен артист и художник, участвала в различни престижни изложби по света, арт консултант за корпоративни колекции, моден редактор, а в по-ранните си години – и моден дизайнер. Тя е инициатор на Фестивала на индонезийските изкуства и култура „Чудесата на Индонезия“ в България и формулира своята мисия като „културна дипломация за популяризиране на мира и хармонията“.