Международен айкидо семинар в ИУ – Варна

Българската айкидо федерация е домакин на третия Международен айкидо семинар за деца и младежи под егидата на Международната айкидо федерация, който се провежда от 19 до 21 юли 2019 г. в спортната зала на Икономически университет – Варна. Около 150 млади хора от 11 държави участват в събитието с отбори от Холандия, Франция, Германия, Белгия, Швеция, Швейцария, Люксембург, Румъния, Украйна, Тайван и България.

Икономически университет – Варна прояви изключителна съпричасност и подкрепа на събитието, предоставяйки спортната си зала, за да се проведе този прекрасен семинар в модерно и емблематично за града място. При откриването на събитието участниците и гостите бяха приветствани от доц. д-р Радан Мирянов – зам.-ректор по интернационализация.

Водещ на семинара за деца и младежи е Терумаса Хино сенсей от Хомбу доджо Япония – 5 дан айкикай. Официални гости са Уилко Вриестман – главен секретар на Международната айкидо федерация, Лейни Райърс – председател на работната група за деца и младежи към Международната айкидо федерация, Тереза Уанг – председател на Китайската айкидо федерация, членове на управителните органи на много национални айкидо организации.

В рамките на събитието за първи път се провежда работна среща на треньори, специализирали и работещи с деца и младежи, с цел разработване, усъвършенстване и споделяне на опит и добри практики.

Спомоществователи на събитието са: Икономически университет – Варна, „Феста делфинариум“ – Варна, „Акваполис“ –  Златни пясъци, ЧСУ „Юрий Гагарин“, Комплекс „Камчия“.