Достойно представяне на студенти-финансисти в Цюрих

Финалът на международното студентско състезание за млади финансови анализатори, което се организира ежегодно от CFA Асоциация, се състоя на 10 и 11 април 2019 г. в Цюрих (Швейцария). В него за титлата „Регионален шампион за Европа, Среден Изток и Африка” се състезаваха отбори от 40 страни. Те са класират на базата на предварително изготвен от тях анализ на публична компания, търгувана на националния капиталов пазар, както и презентация на английски език, представена пред жури от сертифицирани финансови анализатори.

Отборът на катедра „Финанси” при Икономически университет – Варна достигна до полуфиналите в Цюрих като национален победител. Въпреки че в неговата група журито определи за победител отбора на Ирландия, нашите студенти се представиха изключително достойно. Соня Господинова, Михаил Димитров и Добрин Томов (всички от четвърти курс, специалност „Финанси”) демонстрираха не само световно ниво на знания, но и завидни умения за тяхното практическо използване, които презентираха блестящо на английски език. Ръководител на отбора от ИУ – Варна бе гл.ас. д-р Красимира Найденова.

Победителите от Цюрих за регион „Европа, Среден Изток и Африка” са университетите от Москва и Лозана, а световният финал е на 25 април в Ню Йорк, САЩ.