Информационна среща "Предприемачество? Мисията възможна!"

Информационна среща на тема „Предприемачество? Мисията възможна!“ се проведе на 09.04.2019 г. в Икономическия университет – Варна. В събитието, организирано съвместно от Студентския съвет, Областния информационен център – Варна (ОИЦ) и Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ), участваха над 50 преподаватели, студенти и други.
Целта на инициативата бе да даде практични съвети и да мотивира младите хора да реализират своите предприемачески идеи.

Михаил Иванов – експерт от ОИЦ – Варна, запозна присъстващите с актуалните възможности за финансиране, които Европа предоставя в подкрепа на идеите в бизнеса, а Владислав Вълчинов – експерт от РАПИВ, представи дейността на организацията, бизнес инкубатора, както и проекти, чрез които РАПИВ насърчава предприемачеството и стартирането на собствен бизнес от младежи до 29-годишна възраст.
Информационната среща премина при голям интерес, дискутирани бяха спецификите при финансиране на стартиращи компании, както и възможностите за сътрудничество.

Екипът на ИУ – Варна благодари на ОИЦ и РАПИВ за ползотворната среща и заяви, че е готов да подпомага и реализира бъдещи съвместни инициативи.