"Пилето, което казва КУ" на Иван Юруков препълни аулата на ИУ – Варна

Моноспектакълът на един от най-харесваните и популярни български актьори – Иван Юруков, обра овациите в зала АУЛА на 9 април 2019 г.

Сценарият на спектакъла “Пилето, което казва КУ” – дело на Александър Урумов и базиран на сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!“, режисиран от самия Иван Юруков, предостави невероятна смесица от смях и тъга, подправени с доза носталгия и ирония.

Завладяващата игра на Иван Юруков прикова вниманието на публиката в продължение на повече от час и половина и тя с удоволствие съпреживя мислите и чувствата на героя – нощен пазач в секретен склад.

Актьорът получи поздравления и подарък от академичното ръководство и ректора проф. д-р Пламен Илиев. Дълго продължиха аплодисментите и опашката от студенти, желаещи да получат автограф, да се снимат и да споделят вълненията си лично с Иван Юруков.

Моноспектакалът бе част от културния календар за студентите и бе организиран от Културния център на ИУ – Варна със съдействието на „Артин вижън“ – дългогодишен партньор на университета.