Първа самостоятелна изложба на студентката Ива Димитрова в галерия "Академика"

Преподаватели, състуденти и гости на Ива Димитрова, студентка I-ви курс, специалност „Туризъм“, съпреживяха откриването на нейната първа самостоятелна изложба на 3 април 2019 г., в галерия „Академика“.

Ива е млад автор, рисува и учи живопис в школа „Graffiti“ при художника Диан Димитров и участва в съвместни изложби с други творци, организирани от галериите „Св. Лука“ и Арт салон на Радио Варна. Творбите й са основно класическа маслена живопис, наситени с богата палитра от свежи цветове. Рисува и експресивни картини с използвани фентъзи елементи, които поставят на преден план вълнуващите я проблеми.

Изложбата й, организирана от Културен център на Икономически университет – Варна предизвика интерес и заслужени положителни оценки от нейния учител по изобразително изкуство Диан Димитров, проф. д-р Стоян Маринов, преподавател в катедра "Икономика и организация на туризма" и проф. Виджай Танди, гост-преподавател от Индия, по програма Еразъм +.

Културен център на ИУ-Варна с нетърпение очаква още изложби на Ива Димитрова и е готов да подпомага и реализира и следващи студентски инициативи от всички сфери на изкуствата.