"Сън в лятна нощ" на сцената на ИУ - Варна

Една от най-прочутите комедии на Шекспир „Сън в лятна нощ“ беше изиграна на 27 март – Международния ден на театъра, в аулата на Икономически университет – Варна.

Актьорският състав на младежки театър „Арлекин“ представи свежи и естествени персонажи, оплетени в мрежа от любовни трепети и манипулирани от феи. На сцената оживяха образите на краля и кралицата на елфите – Оберон и Титания, Хиполита и Тезей, Хермия, Елена, Деметрий и Лизандър, всички забъркани в любовни каши от летящия елф Пък.  

Интригуващата версия на прочутата класика, режисирана и поставена от Таня Гунчева, със сценография и костюми на Адриана Дянкова беше посрещната от многобройната публика с бурни аплодисменти. Удоволствие за възторжената студентска аудитория беше и езика на Шекспир и непроменените му стихове, които звучаха в рамките на час и половина и пренасяха в един друг свят – свят на вълшебства.

С нетърпение очакваме следващата постановка на арт-център „Арлекин“ – „Питър Пан“, включена в календара на Културен център на Икономически университет – Варна.