Проф. д-р Владимир Сълов представя романа си "Тракийският код"

28 февруари 2019 г., 18.00 ч., зала 1 на ИУ

За автора и романа

Владимир Сълов е роден през 1972 г. в гр. Варна, където завършва Английската гимназия, а по-късно и висше образование. Понастоящем е професор и доктор по Информатика в Икономически университет – Варна и автор на над 50 научни произведения. В свободното си време е фотограф, пътешественик, приключенец и изследовател на древни световни и български мистерии и учения.

С романа си „Тракийският код“ Владимир Сълов върви по стъпките на Дан Браун, като намира убедителна и увлекателна връзка между Древна Тракия, реални артефакти, намерени по нашите земи, различни светилища в България и символи по тях, с Древен Египет и времената, когато боговете, може би дошли от митичната Атлантида, са били все още сред нас…

Красивата студентка по археология Ива открива странна находка във формата на диск със символ на Перперикон и уплашена от неизвестни крадци се обръща за помощ към двама случайни туристи – Дани и Борис, които са на екскурзия в Родопите. Тримата се опитват да разберат кой иска да открадне диска, какво е неговото значение и смисъла на символа, когато биват атакувани от маскирани мъже, които вземат артефакта и ги предупреждават повече да не се интересуват от него.

Когато приятелите не се отказват от проучванията си, а между Дани и Ива проблясват искри, неочаквано се появява загадъчният Свенсън, който предлага ресурсите си, за да бъде разгадана мистерията. Разказът му е вълнуващ, защото той счита, че дискът представлява ключ към скрито хилядолетно знание – знание, което по някакъв начин свързва Древен Египет с Древна Тракия.

Дани, Ива и Борис се отправят на едно пътешествие в Египет, което ще ги отведе на пирамидите, в изпепеляващата жега на пустинята, по Нил и до древни египетски храмове в търсене на знаци и отговори. Но не всичко върви според план, защото знанието е цел и за тайните последователи на окултно общество.

Кръгът се затваря, когато следите ги връщат обратно в земите на България, където древните посветени, наследници на ученията от Атлантида и Египет, са създали един своеобразен тракийски код, разгадаването на който ще позволи на достойния да открие тайното знание.

ВХОД СВОБОДЕН!