Конкурс "Наградите на БАИТ" за 2018 г.

Конкурс "Наградите на БАИТ" за 2018 г.

8-мото издание на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. продължава традицията да събира иновативни проекти и интересни практики, които вече функционират в България и носят добавена стойност за гражданите и бизнеса.

Кандидатурите нагледно демонстрират възможностите на технологиите и удобствата, които дигитализацията внася във всекидневния ни живот:

  • Общинска smart система за видео наблюдение в реално време, която подпомага органите на реда и работи за сигурността на гражданите;
  • Платформа, която спестява време и усилията на собственика за поддръжка на автомобила;
  • Е-архив, който съдейства на служители в областна администрация да подобрят своята ефективност при работата в гражданите.

До момента са подадени кандидатури в 4 категории – Държавна администрация, Общинска администрация, Журналистически принос и Start Up компания.

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) отправя покана към учебни заведения, преподаватели, студенти и ученици да се включат в конкурса. Те имат възможност да кандидатстват в две от категориите – Образователна награда и Младежка награда.

Образователната награда има за цел да отличи личности/екипи, създаващи кадри за ИКТ индустрията и/или иновации в образованието, в рамките на 2018 г. Категорията е отворена за частни и държавни образователни институции и инициативи.

В категорията Младежка награда могат да участват студенти и ученици – самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат осъществен проект в сферата на ИКТ в рамките на 2018 г.

По традиция кампанията и церемонията по награждаването на победителите се провеждат под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Тази година ще бъдат връчени награди в 11 категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистическа награда, Държавна администрация, Общинска Администрация, Start Up компания, Успешен български ИКТ продукт, Значителен корпоративен ИКТ проект, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения, Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света и Награда за специален принос.

Победителите във всяка категория ще получат ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Като официален партньор на БАИТ, СуперХостинг.БГ ще предостави на победителя във всяка една категория, хостинг и домейн за една година. Предстои обявяването на още предметни награди, които Солитрон България ще предоставят на победителите.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2019 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 14 януари 2019 г.

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на Наградите