Фондът за финансово подпомагане на талантливи студенти към ЦИПНИКТ в ИУ – Варна връчи своите награди

Фондът за финансово подпомагане на талантливи студенти към ЦИПНИКТ в ИУ – Варна връчи своите награди

На тържествена  церемония в Зала 1 на Икономически университет - Варна на 5.12.2018 г. бяха връчени ежегодните финансови награди на “Фонд за финансово подпомагане на  талантливи студенти" към Центъра за изследване  и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии.Учредители на фонда

Фондът е учреден преди пет години от Георги Зеленков – директор на Центъра, и проф. д-р Аврам Ескенази с благородната цел да подпомогне професионалното израстване на студенти от специалностите „Информатика“ и „Бизнес-информационни системи“ в ИУ –Варна, с доказани качества и постигнати резултати в сферата на информационните технологии и софтуерния инженеринг. 

Средствата се набират единствено от дарения и се изразходват само за награди. Те са финансови, връчват се ежегодно на трима студенти, номинирани след специална селекция от Експертния съвет на Центъра.

Авторитетна комисия е оценила десет кандидати, от които двама вече имат свои IT компании. Голямата поименна  награда "Моис и Илко Ескенази" и чек на стойност 1 000 лв. получи четвъртокурсникът  Ивайло Димитров от специалност „Бизнес информационни системи”.

“Моята мотивация е отражение на онова, което ни предоставя унивеситетът и в частност ЦИПНИКТ в лицето на неговите ръководители. Ще се радвам един ден да имам възможността да продължа тази инициатива и от "другата страна" в качеството си на дарител." – сподели Ивайло.

Лауреати на Фонда за 2018 г.Награди и чекове на  стойност 800 лв. от "Фонда за финансово подпомагане на талантливи студенти"  получиха Слави Димитров (студент в четвърти курс на специалност "Бизнес информационни системи") и Любослав Александров (във втори курс на специалност "Информатика"). Призовете на отличените  студенти бяха връчени от заместник-ректора на Икономически университет - Варна проф. д-р Евгени Станимиров. 

Специален сертификат беше връчен на г-н Лари Бийл (бивш финансов съветник на Стийв Джобс и предприемач от Силициевата долина), като основен дарител на тазгодишното издание на събитието. Наградата получи г-н Делян Попов (председател на Български център по предприемачество).