Панорама на руското кино в ИУ-Варна: Большой

Руският културно-информационен център (РКИЦ) в София и Културен център на Икономически университет – Варна са организатори на Панорама на руското кино в Аулата на университета, от 28 до 30 ноември 2018 г. Панорамата включва три изключителни творби на руското филмово изкуство. Те ще бъдат прожектирани от 18 часа в трите последователни дни и представени от Владимир Ястреба, режисьор и продуцент, ръководител на отдел "Кино" на Руския културно-информационен център.

БОЛЬШОЙ

30 ноември  2018 г., 18.00 часа, зала АУЛА

Прожекциите са с безплатен вход и субтитри на български.

Русия, 2017, 132'
Режисьор: Валерий Тодоровски
В ролите:Александър Домогаров, Алиса Фрейндлих, Анна Исаева

Младата и изключително талантливата танцьорка Юлия Олшанска от малко миньорско градче изтегля "щастливия билет": забелязва я бившият балетист Потоцки, който ѝ предрича бъдеще на велика балерина, достойна за главната сцена на страната.

Все пак, за да се превърне в диамант, всеки се нуждае от обработка, и пътят на Юлия към легендарната сцена на Болшой театър минава през балетното училище, където за наставник непокорната провинциална девойка получава още по-своенравната преподавателка Галина Михайловна Белецкая. Превръщането ѝ в прима ще изиска невероятно себеотрицание и Юлия от собствен опит ще трябва да се увери, че големият балет - това е не само сияйната белота на балетните пачки, златото на ложите и галенето на копринените панделки. Обаче никакви пречки няма да спрат онзи, който има голяма мечта.