Постановката "Приятели?" пожъна истински успех в ИУ-Варна

Приятелска връзка между актьори и публика създаде поредната гостуваща театрална постановка, представена на сцената на АУЛАТА на ИУ-Варна, на 24 октомври 2018 г.

Студентите се насладиха на камерната пиеса „Приятели?“ на режисьора и актьор Николай Кенаров, по написания с много болка и любов, текст на Здрава Каменова, който изследва потребността от човешка близост в съвременното общество.

Представлението легна на плещите на двама млади актьори Косьо Соколов и Валери Вълчев, които с лекота успяха да държат разказа и изиграха персонажи, крайно различни, забавни и експресивни. 

Те успяха да поставят пред студентската публика много интересната тема за приятелството -  как възниква то, защо едни хора умеят да печелят приятели, други смятат, че не могат да създават приятелства, а се оказва, че всъщност са готови за истинско приятелство.

Различната представа на персонажите за това как трябва да се случат нещата предизвика бурен смях и ръкопляскания в залата. Въодушевената публика дълго аплодира младите актьори.