Кандидатстване за проект "IT Мастър клас VI"

Кандидатстване за проект "IT Мастър клас VI"

Центърът за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ) към ИУ-Варна стартира ежегодната процедура по набиране на кандидати за участие в проект “IT Мастър клас”.


За шеста поредна година ЦИПНИКТ обявява процедура по подбор на студенти за включване в проект “IT Мастър клас”. От тази година проектът е отворен за кандидатстване на студенти от всички специалности на ИУ-Варна, като резултат от селекцията в него ще бъдат включени най-мотивираните студенти, с интереси и талант в сферата на ИТ.

Участниците ще имат възможността да се запознаят и работят със специалисти от ИТ бранша, да почерпят знание и добри практики, да гостуват на бизнеса и да участват в реални проекти.

Мастър класът тази година ще се сблъска с предприемачески бизнес дух, ИТ инструменатиум на "гребена на вълната", заливаща  информационно-технологичния бизнес свят и ще проговори на език с изкуствен интелект, който чертае бъдещето на цивилизацията, с пртньорското съдействие на лидери в софтуерния инжинеринг.

За участие в проекта, желаещите следва да попълнят формата за кандидатстване, която може да бъде открита в сайта на Мастър клас от  ТУК.

За реално включване, студентите следва да кандидатстват чрез апликационната форма и/или да бъдат номинирани  от преподавателите на катедра “Информатика” и ИУ-Варна като цяло. Заявилите  желание за участие ще  бъдат поканени на информационна среща и персонален разговор с ръководителите на проекта. От всички кандидати ще бъдат селектирани 15 студенти, които са демонстрирали увереност и желание да бъдат включени в IT Мастър клас и са показали високи резултати по време на обучението си в университета.

Срокът за подаване на кандидатурите е до 25.10.2018 г.

Предистория и информация за проекта можете да откриете на сайта на Мастър клас.


За контакти:
Х. ас. докт. Петя Петрова
/Офис мениджър в ЦИПНИКТ/