Представяне на програмата My own business institute /MOBI/ - възможност за безплатно обучение по предприемачество за студенти от ИУ – Варна

ИУ – Варна Ви кани на 19.10.2018 г. от 10:00 часа в зала 128 за презентация на програмата: My own business institute /MOBI/ на университета Santa Clara, USA. По време на представянето в университета ще гостуват редица успешни лектори и предприемачи от Силициевата долина.

Програмата ще бъде представена от директорa на института проф. Дрю Старбърд. Курсът представлява онлайн обучение, което е практически насочено, а след завършването му участниците получават сертификат от престижния университет. MOBI е подходящо онлайн обучение за всички, които притежават предприемачески дух и желаят да започнат собствен бизнес. Програмата е полезна и за онези, които искат да разширят компаниите си и да се сдобият с нови знания.

MOBI включва видео и аудио уроци, тестове и задания за вкъщи. Предвидени са два курса – MOBI 1 (за стартиране на бизнес) и MOBI 2 (за разширяване на бизнеса), общо 15 учебни сесии.

След завършването на програмата участниците получават сертификат от Университета Санта Клара, Калифорния.

В България програмата е въведена през месец август т.г. с повече от 50 записали се кандидати, които завършиха успешно. Обучението продължи 10 седмици и включи онлайн сесии и срещи с български предприемачи. За студентите от ИУ – Варна BEC осигурява възможност за безплатно преминаване на курса.

Събитието е с вход свободен и е предназначено за хора от бизнеса,
предприемачи, инвеститори, преподаватели и студенти.

За повече информация се свържете с ас. Виктория Станчева
vstancheva@ue-varna.bg
телефон +359 882164723


Кои са лекторите от Силициевата долина?

Дрю Старбърд

Drew Starbird

Доктор Дрю Старбърд е директор на MOBI и декан на факултета по мениджмънт на операции и информационни системи в Университета Санта Клара. Завършил е престижния университет Корнел със специалност „Селскостопанска икономика“. Притежава и MBA от Университета Санта Клара. Сред основните му сфери на интерес са: статистика, взимане на сложни бизнес решения, качествен контрол, управление на вериги на доставките и сключване на договори. Има публикации във водещи американски научни издания.
 

Лари Бийл

Larry Biehl

Лари Бийл е финансов консултант и инвестиционен мениджър с повече от 50 години опит, работейки с технологични компании от Силициевата долина. Занимавал се е и с управление на активи, управление на лични финанси на технологични предприемачи,  брандинг и маркетинг на компании с идеална цел и неправителствени организации. Автор е на учебник по финанси и има публикации в престижни икономически издания. Изнасял е лекции в много университети на тема финансов мениджмънт. Застава зад твърденията, че: „Хората трябва да бъдат запомнени с това как са изхарчили парите си, а не с това как са ги спечелили“, „Как са превърнали богатството си в значимост и как успехът им е допринесъл за нещо важно и добро за обществото“. Лари е завършил университета Станфорд със специалност английска литература и е магистър по финанси.  Интересува се от кънтри музика и културата на древното индианско население. Основател е на фондация InterCulture, която подпомага индиански резервати и фестивала за каубойска музика и поезия в Невада. Лари обича България и е посетил страната ни шест пъти през последните 4 години, водейки със себе си група от интересни ментори от различни области. По негова инициатива през март 2018г. в България бе създаден клон на неговата фондация на име „Български център по предприемачество“. Целта на Лари, свързана с предстоящата визита, е да популяризира нова програма за обучение MOBI на университета Санта Клара, както и да представи интересни, успели хора, които да мотивират и насърчават предприемачеството в България. БЕК ще предостави програмата MOBI безплатно на университети и неправителствени организации.
 

Норман Винарски

Norman Winarsky

Норман Винарски работи с предприемачи, стартиращи фирми, научноизследователски институти и големи компании, за да създаде пробивни начинания или продукти и ги съветва за рамката за успешна иновация.

Норман e водещо име в изкуствения интелект. Той е бил съосновател и член на борда на Siri, който е придобит от Apple през април 2010 г. Siri се превърна в световен феномен, създавайки пробивната пазарна категория виртуален личен асистент. Норман помага за създаването и изграждането на компании, вариращи от изкуствен интелект, естествен език и компютърно виждане до медицински устройства, роботика и нанотехнологии.

В момента е преподавател в университета в Станфорд и съавтор на бестселъра "Ако наистина искате да промените света; Ръководство за създаване, изграждане и поддържане на пробивни предприятия ", публикуван от Harvard Business Review Press.


Jamie Williams

Jamie Williams

След като става американски футболен и баскетболен играч в университета в Небраска, д-р Уилямс играе професионален футбол и печели NFL XXIV Супер Боулинг кръг със Сан Франциско 49ers. След футбола д-р Уилямс създава кариера, която включва работа във филмовата индустрия като писател, режисьор, сценарист и актьор. Той има магистърска степен по обществени комуникации и докторска степен по образование и лидерство. Старт-ъп на Джейми е компанията Ymotion, която се занимава с реклами, графичен дизайн, музикални клипове, уеб програмиране, илюстрация, анимация и социално медийно присъствие. Клиентите му са компании основно от класацията на Fortune 500.