Българският филм "Нокаут" събра стотици студенти в ИУ – Варна

Ден преди излъчването на филма "Нокаут, или всичко, което тя написа" на фестивала за българско кино „Златна роза“ във Варна лентата беше представена на 28 септември 2018 г. пред  студентите на ИУ – Варна. Прожекцията беше съпътствана и от гостуването на актрисата Саня Борисова, която за втори път се среща с аудиторията в университета след представянето на филма „Живи легенди“ през 2015 г.

Младите хора, напълнили АУЛАТА на университета, имаха възможност да се насладят на една красива и забавна история за невъзможната любов, културния сблъсък и толерантността към различните от нас.

Филмът има вече награда в конкурс за сценарий, проведен в Лос Анджелис и радва феновете с актьорската игра на Гари Дурдан, познат от участието му в сериала "От местопрестъплението" и „Пришълецът“. Той влиза в главната роля на бивш спортист с психични проблеми, на който му се налага да се оттегли от ринга и да се отдаде на музиката и тогава среща главната героиня на Саня Борисова.  

Актрисата разказа за предизвикателството да изиграе момиче с лека форма на аутизъм и проблеми с общуването и желанието й с тази роля да вдъхнови младите хора да взимат правилни, позитивни решения за живота си и за този на близките им. В разговора си със студентите Саня Борисова сподели впечатления от снимането на сцените в Банско, София и в американския мегаполис Ню Йорк, както и за работата си с  Гари Дурдан, който пее 3 песни във филма, една от които е негова авторска, и играее блестящо всички бойни сцени.

Студентите я изпратиха с цветя, рекламни сувенири и бурни аплодисменти, и заявиха желанието си за следващи срещи и представяне на нови нейни филми пред аудиторията на университета.