Награждаване на участниците в проект "IT Мастър клас 5"

Награждаване на участниците в проект "IT Мастър клас 5"

Два дни след честването на 98-годишнината на Икономически университет – Варна, на 17 май 2018 г., ЦИПНИКТ и катедра "Информатика" отбелязаха събитие по завършване на пето издание на проект "IT Мастър клас". Събитието се проведе на специално тържество в Зала 1, на което Ректора на университета връчи сертификати на участниците в проекта и грамоти на гост-лекторите.

Награди получиха 18 студенти от втори, трети и четвърти курс на специалности "Бизнес информационни системи" и "Информатика", които успешно завършиха проекта, както и представители на фирмите партньори – ADASTRA, iCard, Outsourcing to Bulgaria и Bulgarian Entrepreneurship Center (BEC).

Наставниците и гост-лектори в проекта запознаха студентите с най-новите технологии в света на Big Data, Blockchain и Cloud Computing. Целта от работата на студентите в "ИТ Мастър клас 5" беше усвояване на технологии и нов програмен инструментариум за създаване на приложения в посочените области. 

Една от мисиите на "IT Мастър клас" е  съпровождане на участниците в бъдеща им професионална реализация. Във връзка с това, интересен факт е, че всяка година около 80% от студентите в проекта откриват професионалното си поприще в ИТ компании, партньори на ЦИПНИКТ и катедра "Информатика". Тази година, 13 от общо 18 студенти, участници в "IT Мастър клас" са поканени на работа и/или стаж в софтуерни фирми.

На тях пожелаваме попътен вятър, а всички останали насърчаваме в търсене на успешна бизнес реализация!

Повече информация за "IT Мастър клас", можете да откриете на официалния сайт на проекта.