Ученическо състезание „Счетоводството - симфония от цифри“.

На 3 май 2018 г. от 11. 00 часа в зала 116 се проведе състезание по счетоводство между ученици от 9 и 10 клас от Варненска търговска гимназия „ Г. С. Раковски“ под надслов „Счетоводството - симфония от цифри“. Партньор на гимназията бе катедра „Счетоводна отчетност” при Икономически университет - Варна, която излъчи жури в състав доц. д-р Светлозар Стефанов, доц. д-р Даниела Георгиева и гл. ас. д-р Пламена Недялкова, натоварено с нелеката задача да оцени знанията и уменията на учениците и да определи победителите.
В мероприятието участваха 29 ученици, разделени в 5 отбора. Те се състезаваха за бързина, точност и прецизност при решаването на тест, счетоводна задача и кръстословица. Всички участници се представиха отлично и получиха награди, а най-бързият отбор бе отличен като първенец.
След състезанието учениците имаха възможност да разгледат университета, да посетят Студентската улица, библиотеката, спортния комплекс и методичния кабинет по счетоводство, за да усетят академичната атмосфера и дух във висшето училище.
Катедра „Счетоводна отчетност” поздравява гимназистите и техните учители за постигнатите успехи в изучаването на счетоводството и им пожелава с много здраве и ентусиазъм да посрещат бъдещите предизвикателства.