Представител на катедра "Информатика" участва в кръгла маса за електронното управление

Кръгла маса на тема „Електронното управление и Интернет на нещата“ се проведе на 23 февруари 2018 г. в София. Тя бе организирана от БАН, клъстер „Информационни и комуникационни технологии“ и евродепутата Владимир Уручев. Експерти обсъдиха архитектурата на електронното управление, стандартите за неговото реализиране, процесите по дигитализиране на икономиката в глобален аспект и възможностите пред България от навлизането на „Индустрия 4.0“, концепцията на Интернет на нещата и свързани с нея опасности.

В кръглата маса участва и доц. д-р Силвия Парушева от катедра „Информатика“ в ИУ – Варна, която изнесе презентация на тема „Интерактивните/смарт градове и социалните медии като инструмент за взаимодействие между публичната администрация и гражданите“.

В събитието участваха още: евродепутатът Владимир Уручев, зам.-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, председателят на Държавната агенция „Електронно управление" (ДАЕУ) Атанас Темелков и др. Видео обръщение към гостите отправи еврокомисарят по цифровата икономика и общество в ЕК Мария Габриел.