Възможностите за получаване на английска диплома в ИУ – Варна бяха представени пред студенти

Възможностите за  получаване на английска диплома представиха пред студенти преподаватели от  Икономически университет – Варна на 25.11.2017 г. по време на Ден на отворени врати. Вече трета година в морската столица се  обучават студенти по магистърската програма INTERNATIONAL BUSINESS AND MANAGEMENT. Тя се реализира съвместно от Икономически университет и университета в Нотингам.

Преподавателският екип и магистрите от първия випуск 2015-2016 г. отговориха на въпросите на заинтересованите кандидати. За първи път се срещнаха и завърналите се от обучението в Нотингам с най-новия випуск 2017-2018, чието заминаване предстои през септември 2018 г. Бившите възпитаници и сегашните магистри споделиха своя опит от програмата. Всички бяха единодушни, че обучението на английски език, съчетано с интерактивния подход в преподаването, дават безспорно предимство и перфектна подготовка на нашите студенти за мултикултурната среда в Нотингам. 

Първите 8 магистри вече имат английски дипломи и това им помага в професионалната реализация. Сред тях е Силвия Иванова, която работи в международна компания още от времето, когато е била бакалавър. Тя е убедена, че завършването на тази магистърска програма е добра инвестиция, защото дава по-широк спектър и по-концентрирано   знание на вече придобитите умения".

Таксата за обучение през целия период е 8 600 лева и е в пъти по-ниска от обучение във Великобритания. За младата майка Христина Петкова получаването на международно образование с възможност голяма част от времето си да прекарва при своето семейство е голямо предимство, защото тя записва втората си магистърска програма, когато нейното бебе е само на 6 месеца.

"Програмата подготвя международни анализатори и мениджъри за     справяне с глобалните предизвикателства на международната търговия,     бизнес и управление. Тя дава повече компетенции, за да заемат по-високи   позиции или да стартират собствен международен бизнес. Обучението е в   малки групи със студенти от много държави, което дава допълнителен опит", разказва зам.-ръководителят на програмата доц. д-р Валентина Макни. Всеки модул от обучението акцентира върху различни компетенции. Изучават се     изследователски методи, корпоративен мениджмънт, управление на     глобалните вериги на доставки. Лекторите са международни специалисти. В Нотингам на студентите се представят почти реални казуси, а лекторите са от много държави. “Между двете учебни заведения има договор за  реализацията на програмата и Брекзитът няма да е проблем за обучение по магистърската програма", убеден е ръководителят на магистърската програма доц. д-р Христо Мавров. Досегашният   опит показва, че студентите във Варна получават отлична подготовка и те   нямат проблем при обучението във Великобритания през третия семестър.

Сегашните кандидати в момента имат възможност да станат част от последния випуск на промоционална цена до 1 декември 2017 г. Първите четирима кандидати могат да покрият условията, посочени на сайта на програмата:
http://ibm.ue-varna.bg/…/application_procedure_and_docum…/40