Ден на отворени врати за кандидат-студенти в ИУ – Варна

Икономически университет – Варна организира Ден на отворени врати за кандидат-студенти и техните семейства на 17-ти ноември 2017 г. Идеята бе те да се докоснат до най-старото висше икономическо училище в България и да се почувстват за малко част от неговото „семейство“.

Ученици в 12 клас от Варна, Добрич и Силистра сформираха първата група посетители. Те имаха възможност да надникнат в едни от най-големите зали в университета, да се разходят по новата Студентска улица, да се срещнат с академичното ръководство, да обядват в студентския стол, да разгледат всичко интересно в сградата, както и да видят част от промоцията на дипломираните студенти от випуск 2017. От Студентския съвет те получиха кратка презентация за платформите Moodle и eLearn, специалностите, таксите, ранния и основния прием, стипендии и общежития, бригади, клубове и др.

В Кариерния център разбраха какви са възможностите по време и след следването за кариерно развитие. Гостите се запознаха с Тестовия център и компютърните зали, с възможностите да се развиват чрез сектор „Международно сътрудничество“, с обучението извън България, с програма „Еразъм“. Те посетиха и университетския Спортен комплекс, а в библиотеката разбраха как се взема и връща книга, какво предлага модерната читалня. В Културния център бяха информирани  какво предлага университетът в културния календар за младите хора.