Кандидатстване за проект "IT Мастър клас V"

Центърът за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ) към ИУ-Варна стартира ежегодната процедура по набиране на кандидати за участие в проект “IT Мастър клас”.


За пета поредна година ЦИПНИКТ обявява процедура по подбор на студенти за включване в проект “IT Мастър клас”. В проекта участват най-добрите студенти от специалности “БИС” и “Информатика”, които ще имат възможността да се запознаят и работят със специалисти от ИТ бранша, да почерпят знание и добри практики, да гостуват на бизнеса и да участват в реални проекти.

Мастър класът тази година ще навлезе в света на големите данни (BigData). Студентите ще имат възможност да предложат BigData архитектура по бизнес проблем на партньорите на тазгодишния проект, а именно софтуерната компания Адастра, или да разработят своя собствена Big Data бизнес ниша. Проектите ще проследят потока от данни от момента на получаването им (например от сензори), през трансформацията на данните (използвайки open-source Apache инстументи), та до визуализацията им (под формат на дашборд или друго).

За участие в проекта, желаещите следва да попълнят формата за кандидатстване, която може да бъде открита в сайта на Мастър клас от  ТУК.

За реално включване, студентите следва да кандидатстват чрез апликационната форма и/или да бъдат номинирани  от преподавателите на катедра “Информатика”. Заявилите  желание за участие ще  бъдат поканени на информационна среща и персонален разговор с ръководителите на проекта. От всички кандидати ще бъдат селектирани 15 студенти, които са демонстрирали увереност и желание да бъдат включени в IT Мастър клас и са показали високи резултати по време на обучението си в университета.

Срокът за подаване на кандидатурите е до 15.10.2017 г.

Предистория и информация за проекта можете да откриете на сайта на Мастър клас.


За контакти:
Х. ас. Петя Петрова
/Офис мениджър в ЦИПНИКТ/