Награждаване на участниците в проект "IT Мастър клас"

Награждаване на участниците в проект "IT Мастър клас"

В деня на честването на празника на Икономически университет – Варна, на 16 май 2016 г., ЦИПНИКТ и катедра "Информатика" отбелязаха събитие по завършване на трето издание на проект "IT Мастър клас". Събитието се проведе на специално тържество, на което Ректора на университета връчи сертификати на участниците в проекта и грамоти на гост-лекторите.

Награди получиха  15 студенти от трети и четвърти курс на специалности "Бизнес информационни системи" и "Информатика", които успешно завършиха проекта, както и представители на фирмите партньори – 411 Marketing, iCard и Societe Generale Expressbank - които бяха техни лектори. Специална награда за изключителен принос в реализирането на проект "IT Мастър клас" получи г-н Живко Ангелов (ръководител на отдел "Business Intelligence" в банка Societe Generale Expressbank), който беше основен наставник по време на занятията. Снимки от награждаването можете да видите галерията по-долу.

През третия етап от реализирането на проект  "IT Мастър клас", студентите участваха в изпълнението на реални задачи от практиката на банката и по-конкретно, разглеждаха Oracle базирани решения за изпълнението на процесите в отдел "Business Intelligence". Целта от работата на студентите  в тазгодишния проект беше усвояване на технологии и нов програмен инструментариум за създаване на Oracle бази данни и приложения.

Една от мисиите на "IT Мастър клас" е  съпровождане на участниците в бъдеща им професионална реализация. Във връзка с това, интересен факт е, че всяка година около 70% от студентите в проекта откриват професионалното си поприще в ИТ компании, партньори на ЦИПНИКТ и катедра "Информатика". Тази година, 11 от общо 15 студенти, участници в "IT Мастър клас III" са поканени на работа и/или стаж в софтуерни фирми.

На тях пожелаваме попътен вятър, а всички останали насърчаваме в търсене на успешна бизнес реализация!

Повече информация за "IT Мастър клас", можете да откриете на официалния сайт на проекта.