Електронни кандидатстудентски тестове

Електронни кандидатстудентски тестове

Уважаеми кандидат-студенти,

Формата за полагане на кандидатстудентски изпит в ИУ-Варна е чрез полагане на електронен тест. Условията за кандидатстване чрез електронен изпит са следните:

Кандидатстудентски изпити под формата на електронни тестове се провеждат по дисциплините: "Математика", "Български език и литература", "География на България" и "Икономика".

Електронен тест може да положи всеки кандидат-студент или друго лице, с навършени 16 години.

Електронните тестове се провеждат в специализираните зали на тестовия център на Икономически университет - Варна по предварително обявен график, който можете да видите във формата за регистрация.

Резултатите от теста се отпечатват върху уникален Сертификат, който кандидат-студентите получават след приключване на теста. Сертификатът е валиден при кандидатстване в Икономически университет – Варна и важи две години.

Чрез формата за регистрация, всеки кандидат-студент може да се регистрира за явяване на един или повече изпити. При успешна регистрация, кандидатите получават в електронната си поща съобщение с подробна информация за предстоящия тест. Регистрация може да се извърши както директно от линка по-долу, така и в офис на нашите партньори (списък на бюрата може да намерите тук и тук).

При неудовлетворителни резултати кандидат студентът може да се регистрира отново и да се яви повторно на тест. Броят на възможните явявания е неограничен.

Допускането до залата за полагане на електронен тест за кандидатстване в Икономически университет – Варна става след представяне на лична карта и документ, удостоверяващ, че е заплатена съответната такса.

Първоначалната такса за всеки един вид изпит е 50.00 лв., а за всяко следващо явяване 30.00 лв.

Плащания на място се приемат само в делничен ден в каб. 62.

За издаване на уникален сертификат се заплаща такса от 10.00 лв.

Допускане в залата се осъществява до 15 мин. преди началото на изпита.

Таксите и начините за плащане ще можете да видите след регистрация.


 


За контакти и информация

Кабинет Кабинет: 62
 

Мобилен телефон Мобилни тел. 0887 671 601
                                0882 165 678

Email Email: testcenter@ue-varna.bg
                   i-center@ue-varna.bg