Демонстративна среща по баскетбол "Спортен диалог"

На 18 декември 2015 г. в Спортния комплекс на университета се състоя демонстративна среща по баскетбол "Спортен диалог", организирана от ИУ-Варна и Община Варна. Победители се оказаха всички състезатели на терена. Студентите от ИУ-Варна, шампиони в Държавното първенство - А група мъже, посрещнаха сборен отбор от ученици, класирали се на първите три места в Общински ученически игри-2015 и сформирайки отбора на "ALL STARS".

Срещата завърши при резултат 113:113 и беше изпълнената с атрактивни комбинации и ефектни изпълнения от състезателите на двата отбора. Момичетата от Формация "Веритас" направиха атрактивни и интересни прекъсванията между срещата със своите танцови изпълнения. Участие в конкурса за най-атрактивна забивка взе и Станислав Цонков, който показва уменията си за това и в НБЛ - мъже.

В състезанието от зоната за три точки след 9 от 10 опита спечели Антон Диков от отбора на студентите, който спечели приза за "Най-полезен състезател". На второ място остана Мартин Коцев от отбора на ALL STARS с 8 точни изстрела.

Всички състезатели получиха статуетки за участие в този първи по рода си диалог на спорта, в който победител беше Играта баскетбол.