Победи от IV Летни университетски игри 2015

Победи от IV Летни университетски игри 2015

В периода от 25.08.2015 г. до 30.08.2015 г., в курортен комплекс Камчия се проведоха 4-тите Летни университетски игри 2015 Камчия, в които участва Икономически университет - Варна. За трета поредна година домакин на форума е Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, който бе предпочетен от организаторите на Универсиадата заради превъзходната си спортна база, предоставяща отлични условия на студентите с 50-метровия си плувен басейн, огромната многофункционална зала с атлетическа писта, многобройните терени за плажни спортове и няколкото игрища на открито.

На 29 август с тържествена церемония  бяха закрити IV Летни университетски игри 2015 Камчия! Пред 400 студенти, представители на 12 висши учебни заведения, гости и приятели на студентския спорт в България, в Амфитеатъра на СОК "Камчия", председателят на АУС "Академик" доц. Златко Джуров обяви успешния финал на тазгодишните Игри. В комплексното класиране ИУ - Варна зае достойното четвърто място.
 

Изключително оспорвани и атрактивни бяха финалните срещи в отделните дисциплини, играли се последните два дни от летните Университетски игри в Камчия.

В плажния волейбол при жените се игра много оспорван мач между отборите на УНСС и Икономически университет - Варна, в който икономистите завоюваха сребърен медал. Трети се наредиха представителите на Шуменския университет, който досега бе три години шампион в летните Университетски игри.

Дисциплината, в която се включиха най-много участници и традиционно протече при най-голям интерес от страна на публиката, бе плажната щафета. С най-добро време от всички девет отбора в щафетата, бе Медицински университет - София. Малко не достигна на изключително мотивирания отбор на Лесотехническия университет и те останаха втори. Бронзът взе тимът на Софийския университет.

При баскетбола 3х3 жени със златни медали на най-високото стъпало се изкачиха момичетата от ИУ - Варна. Женският отбор на ИУ - Варна показа, че отново ще защитават титлите си от предишните години и до края на срещите си не допуснаха изненада като заслужено спечелиха поредната си титла, побеждавайки на финала СУ. До тях се наредиха с  бронз момичетата от УНСС. В мъжките срещи отбора на ИУ - Варна успя да завоюва достойното трето място. Първото място взе отборът на ЮЗУ "Неофит Рилски".  Трето място в надпреварата грабна отбора на ШУ.

На 29 август 2015 г. в Амфитеатъра на Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" се състоя официалното закриване на летните Игри. Тогава бе връчена комплексната купа на шампиона в 4-тите Летните университетски игри 2015, както и тържественото награждаване на победителите в отделните дисциплини.

В драматична футболна среща за бронзовите медали момчетата от Икономически университет - Варна се пребориха с УАСГ при краен резултат 1:0.

В края на състезателните дни бяха наградени и най-добрите плувци в деветте дисциплини на плуването. Златото в 50 м. свободен стил мъже грабна състезателят Александър Николов от Икономически университет - Варна, а при жените Христина Дамянова от Софийския университет. Мъжкият отбор по плуване гордо грабна сребърен медал, а  женския отбор на ИУ - Варна извоюва четвърто място. В комплексното класиране по плуване ИУ - Варна спечели второ място.