"Студенти за един ден" завършили през 1981 г. посетиха ИУ-Варна

На 20 май 2017 г., дни след навършване на 97-та годишнина от основането на ИУ-Варна, университетът отвори вратите си в съботния ден за свои възпитаници.

Щастливи, горди, завършили през 1981 г. специалност "Икономика и организация на материално техническото снабдяване" ("Логистика"), пожелаха да научат повече как се развива в момента техният любим университет. Инициативата да поискат да "бъдат студенти за един ден" беше изцяло тяхна, организирана от сектор "Алумни и кариери". В роля на техен гид беше гл. ас. д-р Стефан Калпачев - преподавател от катедра Индустриален бизнес.

Техните думи говорят най-добре какво преживяха за 2 часа разходка в университета (запазен е оригиналният текст):

С голямо вълнение и радост след 36 години отново се събрахме в любимия ни институт.

Много сме впечатлени от големите промени към добро в материалната база, от създадените удобства за студенти и преподаватели. Сигурно сега е още по-приятно да си студент в някогашния ВИНС.

Изненадани сме от големия брой специалности с актуално звучене.

Надяваме се, че студентите и сега постигат добро кариерно развитие, както успяхме ние. За това сме много много БЛАГОДАРНИ на преподавателите от нашия институт.

Най-искрени благодарности и на нашия домакин гл. ас. Стефан Калпачев за изчерпателния преглед на развитието на ВИНС от 1981 до сега.

С уважение и благодарности към всички бивши и настоящи преподаватели и на ръководството задето ни позволи да бъдем студенти за един ден - 20.05.2017 г.

Ние сме група от 20-тина от общо 50-те завършили специалност ИОМТС през 1981 г.

БЛАГОДАРИМ ВИ!

Желаем нови успехи и качествени студенти

От името на всички