WordPress среща в ИУ-Варна

WordPress среща в ИУ-Варна

На 30 март 2018 г. от 19:30 ч. в зала 220 на Икономически университет - Варна ще се проведе WordPress среща. Събитието е част от инициативите, които се провеждат във Варна, събиращи заедно програмисти, инженери, дизайнери, маркетингови експерти, предприемачи и други WordPress специалисти.

Лектори ще бъдат Никола Николов и Коджиши Дае - основатели на софтуерната фирма Paiyak Development, фокусирана върху разработване на WordPress решения. Темата на тяхната лекция е "Приготви се за Gutenberg", която ще бъде едновременно с теоретична и практическа насоченост.

Ще имате възможност да се запознаете с основите на Gutenberg от гледна точка на потребителите, които пишат и създават съдържание. Също така може да участвате в работилница, насочена към програмиране за Gutenberg. Ще се запознаете с градивния елемент в Gutenberg – блоковете: как се създават, какво представляват атрибутите и каква е разликата между статични и динамични блокове.

За да участвате в работилницата, е необходимо да разполагате с:

- готова локална инсталация на WordPress
- инсталиран Gutenberg плъгин
- инсталиран npm
- инсталиран https://github.com/ahmadawais/create-guten-block - следвайте инструкциите от секцията Getting Started, за да създадете стартов плъгин с Gutenberg блок.

Ако и вие искате да участвате като лектори на следващи събития, можете да заявите желанието си чрез: https://goo.gl/forms/9fx9p35N0gKQ8QO33.

Заповядайте! Очакваме ви!