ИУ-Варна и Adastra Academy връчиха сертификати по Информационен мениджмънт на IT специалисти и студенти

Adastra AcademyНа церемония, която се състоя на 27 юни 2016 г., в сградата на Икономически университет – Варна, бяха връчени сертификатите на успешно завършилите проведения за трета година курс по Информационен мениджмънт на Adastra Academy.

Курсът се реализира благодарение на съвместната инициатива между "Адастра България" ЕООД и Икономически университет – Варна, Катедра "Информатика", като в него се записаха над 130 възпитаници на едни от най-реномираните университети във Варна и региона, както и много колеги от ИТ сектора.

Основни лектори на програмата бяха г-н Любомир Овчаров – изпълнителен директор на "Адастра България" ЕООД, г-н Иван Павлов – проектен мениджър в "Адастра България" ЕООД, г-н Петър Павлов – старши консултант по информационни технологии в "Адастра България" ЕООД, доц. Борис Рачев – академик и експерт по бази данни, г-жа Диана Герчева - старши бизнес консултант в "Адастра България" ЕООД и г-н Ахмед Ешреф – консултант по качество на данните в "Адастра България" ЕООД.

Гости и незаменими партньори на тазгодишната церемония бяха ръководството и административния екип на Икономически университет – Варна, които през цялото време на организация и провеждане на курса бяха изключителни, надеждни професионалисти.

Програмата на курса включи както теоретична, така и практическа подготовка в областта на системите за управление на релационни бази от данни, моделиране, извличане, интегриране, складиране на данни, управление на качеството с Ataccama DQC – международно призната ИМ технология, продукт на Adastra Group. Основната цел на курса бе свързана с разширяване и надграждане на техническите знания и умения на участниците, запознаването им със сферата на Информационния мениджмънт, възможностите за професионална реализация и развитие в нея. Не на последно място, активното сътрудничество между "Адастра България" ЕООД и Икономически университет – Варна спомогна за затвърждаване на взаимовръзката между образованието и бизнеса в национален мащаб.