Тържествена церемония за дипломиране на абсолвентите от образователна-квалификационна степен "магистър" при ИУ – Варна

Тържествената церемония по връчване на дипломите на абсолвентите, завършили обучението си в образователно-квалификационна степен „магистър“ при Икономически университет – Варна, се състоя на 30.11.2018 г. в зала "Аула". Дипломираха се общо 750 студенти от 30 магистърски специалности, сред които 20 пълни отличници. Бяха връчени дипломите и на студентите, завършили специалност „Международен бизнес и мениджмънт“ (с преподаване на английски език). Обучението по тази специалност се осъществява съвместно с  Nottingham Trent University – Великобритания, и студентите получават двойна диплома – от ИУ – Варна и от Nottingham Trent University.

Сред официалните гости на промоцията бяха проф. д-р Пламен Илиев – ректор на ИУ-Варна, проф. д-р Веселин Хаджиев – зам.-ректор по НИД, доц. д-р Петя Данкова – зам.-ректор по международно сътрудничество и проектна дейност, доц. д-р Денка Златева – директор на Център за магистърско обучение, доц. д-р Виолета Димитрова – председател на Общото събрание на ИУ – Варна, г-н Румен Александров – сектор-мениджър източна България, клонова мрежа на Пощенска банка.

С приветствия към абсолвентите се обърнаха ректорът проф. д-р Пламен Илиев и директорът на Центъра за магистърско обучение доц. д-р Денка Златева. В своето слово тя подчерта: „Поздравявам ви за това, че сте решили да поемете пътя на знанието и сте го извървели с много труд и постоянство! Оттук нататък ви очакват нови предизвикателства, със сигурност ще има трудности и проблеми по пътя ви, но това, което искам да ви пожелая, е да вървите напред с гордо вдигната глава, да преследвате мечтите си, да ги реализирате и да ги заменяте с нови мечти. Защото резултатът от образованието не се измерва с дипломите, които сте получили, а с хоризонтите, които се разкриват пред вас. И вървейки напред, не забравяйте, че сте възпитаници на най-старото висше икономическо училище в страната – ИУ – Варна. Пожелавам ви да се гордеете със своя университет и с придобитите тук знания, а ние ще се гордеем с вас и с вашите бъдещи успехи!“.

Отличниците на випуска бяха наградени с плакет за отличен успех и грамота от ректора на университета, както и с подарък от Пощенска банка.

От името на абсолвентите поздравително слово произнесе една от отличните студентки на випуска – Андреана Борисова от специалност „Глобален търговски бизнес“. Тържествената церемония продължи с полагането на тържествената Галилеева клетва. Тази традиция датира от 1989 г., когато на едноименния площад пред църквата „Санта Кроче“ във Флоренция се е състоял митинг в чест на Галилео Галилей. Клетвата беше прочетена от доц. д-р Виолета Димитрова.

Музикален поздрав към абсолвентите поднесе младата и талантлива изпълнителка Мойра Янкова – носител на награди от престижни музикални конкурси.