Церемония за обявяване на носител на титлата Европейска младежка столица 2019

Церемония за обявяване на носител на титлата Европейска младежка столица 2019

Уважаеми студенти,

Град Варна ще бъде домакин на церемонията за обявяване на носителя на титлата Европейска младежка столица 2019 г. Събитието, което се организира съвместно от Община Варна и Европейския младежки форум (ЕМФ), ще се проведе на 16 ноември 2016 г. /сряда / в Дворец на културата и спорта – Варна и е част от програмата на Генералната асамблея на ЕМФ. 

Европейската младежка столица (ЕМС) е ежегодна инициатива, която съществува от 2009 г. и неин организатор е Европейския младежки форум. Целта на ЕМС е да стимулира развитието на подкрепяща за младите хора среда и да подпомогне пълноценното им участие в изграждането на политики и взимането на решения на местно и национално ниво.

Варна ще бъде Европейска младежка столица за 2017 г. Основният фокус на кандидатурата, с която градът спечели отличието, е насърчаване на участието на младите хора в обществения живот чрез развитие на социални иновации.

За титлата ЕМС 2019 г. се борят Манчестър (Великобритания), Амиен (Франция), Нови Сад (Сърбия), Перуджа (Италия) и Дери Страбан (Северна Ирландия).

В официалната програма на събитието, за което се очакват много гости от страните кандидати, ще участват варненските групи Connection Crew и Ума и Дума както и световните шампиони по бийтбокс SkilleR и Pe4enkata.

В края на вечерта в музикалната програма на събитието ще се включи и гост – изненада.