Нейно превъзходителство Г-жа Гуро Катарина Х. Викьор, Посланик на Кралство Норвегия в България, посети Центъра за чужди езици на ИУ Варна

По време на посещението си в гр. Варна, във връзка с откриването на третата годишна среща на Българската фестивална асоциация, която се проведе в аулата на ИУ - Варна, Г-жа Викьор прие поканата ни да се запознае с условията, при които се провежда курса по норвежки език.

От 15 септември, в модерно оборудваната с интерактивна дъска зала на Центъра се обучават 12 курсисти, които изучават норвежки език от начално ниво. Курсът е с продължителност 100 часа и стартира с любезната подкрепа на Посолството на Кралство Норвегия.  За разширяване на дейността си в областта на Скандинавистиката, Центърът за чужди езици е кандидатствал пред норвежката организация СИУ за финансиране закупуването на учебници и учебни материали за провеждането на последващ курс на второ ниво.

Посланик Викьор изрази своето задоволство от желанието на ИУ - Варна на популяризира норвежкия език и култура и похвали отличните условия и на Тестовия център, който разгледа с интерес. Посолството на Кралство Норвегия подари албуми, информационни брошури и аудио-материали на норвежки език за подпомагане на обучението.